srijeda, 27. prosinca 2017.

JAKO FINI SOS ZA TJESTENINU KOJA IMA OKUS KAO ONA IZ NAJBOLJIH SVJETSKIH RESTORANA


Potrebni sastojci:
  • 3 do 4 komada pileci prsa
  • 250 grama krem sira
  • 1 mala konzerva pilece krem supe
  • 1 konzerva sampinjona
  • 1 paradajz

  • 1 halapinjo paprika
  • 150 ml. mlijeka
  • so,biber i vegeta (ostali zacini po želji)
  • malo ulja
  • i malo persuna
Priprema recepta:

Za početak isjecite,dodajte mu malo zacina,izmjesajte i proprzite na malo ulja. Mesu dodajte krem sir,paradajz sjecen na kockice i papriku sjecenu na kockice. Prodinstajte pa dodajte krem juhu i sampinjone.

Jos malo prodinstajte,dodajte mlijeko pa prokuhajte. Pospite sa malo persuna i maknite sa peci. Tijesteninu skuhajte u slanoj vodi, dobro ocjedite i dodajte joj sos. I za kraj promiješajte jelo i najbolje servirajte toplo.
PRIJATNO! Vaša: Mala kuhinja - Veliki užitak 

0 komentari:

Objavi komentar