subota, 30. prosinca 2017.

ČORBA OD KARFIOLA JEDNOSTAVNA BRZA I ZDRAVA



Na ulju propržiti sitno sjeckan luk, pa kad postane staklast, dodati pšenični griz. Dodati i rendane šargarepe.

SASTOJCI: 1 glavica luka 2 kašike pšeničnog griza 2 šargarepe oko 400 g karfiola
oko 900 ml vode 150 ml mlijeka začini so, biber, mješavina začina po ukusu pavlake za kuvanje

PRIPREMA:

Na ulju propržiti sitno sjeckan luk, pa kad postane staklast, dodati pšenični griz. Dodati i rendane šargarepe. Miješajući, sipati oko 300 ml vode. Kratko kuhati. Dodati i karfiol, iskidan na komade.
Začiniti, po ukusu, preliti sa još 600 ml vode. Kuhati 20-tak minuta. Sipati mlijeko, pa kuhati još 5-6 minuta. Po ukusu dodati i vrhnje za kuhanje.

IZVOR: COOLINARIKA.COM



0 komentari:

Objavi komentar