srijeda, 27. prosinca 2017.

PRIČA ČISTAČICE KOJA JE PRONAŠLA TORBU SA NOVCEM - NAKON TOGA JE URADILA NEŠTO O ČEMU SVI PRIČAJU ...

Related image

Priču vam donosi jedan čovjek koji ima namjeru da ovo podjeli i sa vama iz razloga što je oduševljen iskrenošću jedne čistačice. 

On je prodao traktor pa se uputio sam sa novcem u MUP da uzme dokumenta za prikolicu. Oko 12 sata je uzeo taj papir i stavio ga u torbicu sa novcem. Izašao je napolje, ali je svo vrijeme  mislio da je torbica kod njega  i ušao je u automobil. Tek kada je  došao kući, vidjeo je da nema tobice . Vraćao je film, ali se nije mogao  sjetiti  gdje je izgubio.

Mislio je da mu je svijet propao jer je u torbici bilo  4500 eura. Kasnije su ga pozvali iz policije jer su na potvrdi za prikolicu koja je ostala u torbici pronašli njegovo ime i adresu. Imao je  sreće što je torbicu našla žena koja je bila poštena i savjesna. Marina je od tada njegov  prijatelj za sva vremena. Inače Marina , koja je pronašla torbicu sa tom  sumom novca, već 26 godina radi kao čistačica u MUP-u. Čistila je prostorije gdje ljudi uzimaju lična dokumenta.
Kada je ugledala torbicu upital je li je neko od njih izgubio torbicu, ali se niko nije  oglasio . Onda je odnijela u dežurnu službu policije. Imala je puno povjerenja u kolege policajce kojima je dala torbicu. Od kako  radi nije pronašla nešto vrijedno. Jako joj je bilo drago što je vlasnik pronađen.

0 komentari:

Objavi komentar