SASTOJCI:
- 1 kg juneceg mesa ( od buta ili plecke)
- 500g luka
- 3 cehna bijelog luka
- 1 veca ili 2 manje mrkve
- 2 kasike koncentrata od paradajza
- 3 kasike bijelog vinskog sirceta
- 50g aleve paprike
- 500ml juneceg temeljca (najbolje domaceg od iskuhanih kostiju)
- 2 lista lovora
- so,
- biber,
- malo svjezeg persuna
1.Meso izrezati na krupnije kocke.Obje vrste luka ocistiti i usitniti na male kockice. 2.Pripremiti vecu posudu za pecenje, koja je pogodna i za dinstanje u pecnici. 3.Prvo na ringli, u gore pomenutoj posudi, otopiti 3-4 kasike maslaca i dodati luk. Sve na tihoj vatri dinstati oko pola sata, uz povremeno mijesanje da se luk lijepo izdinsta i postane zlatno-smede boje.
0 komentari:
Objavi komentar