petak, 29. prosinca 2017.

OVAKAV RECEPT SPREMANJA GULAŠA ME ODUŠEVIO PA MORAM PODIJELITI SA VAMA


SASTOJCI: 
  • 1 kg juneceg mesa ( od buta ili plecke)
  •  500g luka
  •  3 cehna bijelog luka
  •  1 veca ili 2 manje mrkve
  •  2 kasike koncentrata od paradajza
  • 3 kasike bijelog vinskog sirceta

  • 50g aleve paprike
  •  500ml juneceg temeljca (najbolje domaceg od iskuhanih kostiju)
  •  2 lista lovora
  •  so,
  •  biber,
  •  malo svjezeg persuna
PRIPREMA RECEPTA: 

1.Meso izrezati na krupnije kocke.Obje vrste luka ocistiti i usitniti na male kockice. 2.Pripremiti vecu posudu za pecenje, koja je pogodna i za dinstanje u pecnici. 3.Prvo na ringli, u gore pomenutoj posudi, otopiti 3-4 kasike maslaca i dodati luk. Sve na tihoj vatri dinstati oko pola sata, uz povremeno mijesanje da se luk lijepo izdinsta i postane zlatno-smede boje.

Pred kraj dinstanja pridodati i na kolutice izrezanu mrkvu. 4.U medjuvremenu pripremiti sve ostale sastojke: papriku, temeljac, sirce i koncentrat od paradajza. Papriku, sirce i koncentrat staviti zajedno u jednu posudu i polako nalijevajuci temeljcem mijesati da se sve sjedini u glatku smjesu.


0 komentari:

Objavi komentar