četvrtak, 28. prosinca 2017.

KAKO NAPRAVITI SAVRŠEN POMFRIT: JAKO HRSKAV SVI SU POLUDILI ZA OVIM RECEPTOM



Potreb ni sastojci:
  • 5 do 6 velikih krompira
  • ulja za przenje

  • malo so
Priprema recepta: 

Krompir ogulite ,operite i sjecite na ploske. Rezite ploske na tanke stapice. Pomfrit operite ponovo u vodi. Posusite pomfrit dobro sa kuhinjskim papirom. E sad ide najvazniji dio: Moj sporet ima 9 stepena temp. Ukljucila sam ulje da se grije na 6. Kad se ulje ugrije , ubacite pomfrit i przite 7-8 min. Zatim ih izvadite u zdjelu u koju ste stavili kuhinjski papir.

Pustite da se okapa od viska ulja. Sad pojacajte temp. na najjace i stavite ponovo pomfrit da se przi, jedno 2 min. Cim spustite pomfrit u ulje osjetice te kako vec postaje hrskav! Izvadite pomfrit u zdjelu , pospite sa soli i protresite malo.

PRIJATNO! Vaša: Mala kuhinja - Veliki užitak 

0 komentari:

Objavi komentar