Potrebno:
- 500g crvenog mlevenog junećeg mesa koje je možda kancerogeno ali nema dovoljno dokaza
- 100g još opasnije slanine koja je po opasnosti ista kao viršle, salame i drugi otpaci mesne industrije
- 50g kačkavalja tek da nam ne nedostaje još opasnijih zasićenih masti
- 1 jaje da obrok obogatimo holesterolom
- so koja će vam dignuti pritisak
- beli luk koji će da ga spusti
- salata po izboru začinjenena maslinovim uljem i limunom
Priprema:
„Zamesite“ meso, so, jaje, seckani beli luk, eventualno i biber – kao za pljeskavice. Rasporedite ga preko lepo naređenih šnita slanine i u sredinu stavite kačkavalj. Umotajte rolnicu i ispecite je u rerni. Ako ste trapaviji kuvar, sve ovo možete da radite na alumijiumskoj foliji, zamotate rolnicu sa njom i tako pečete. Otkrijete meso tek kad treba da se malo zapeče. Gotovu rolnicu servirajte uz salatu, a dobar prilog je i barena blitva sa maslinovim uljem i belim lukom.
0 komentari:
Objavi komentar